Όλα όσα δε γνώριζες για τα αντηλιακά - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Όλα όσα δεν ήξερες για τα αντηλιακά

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Είσαι σίγουρη πως ξέρεις τα πάντα για τα αντηλιακά; Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζεις έτσι ώστε να είσαι όλο το χρόνο σωστά προστατευμένη από τον ήλιο.

Έχουν ημερομηνία λήξης
Μετά το πέρασμα του χρόνου ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορεί πια να σε προστατεύσει από τον ήλιο. Μια ακόμα ένδειξη ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει αποτελεί η αλλαγή στο χρώμα του και στην υφή του. Όμως για να είσαι 100% σίγουρη για τη διάρκεια ζωής του αρκεί να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης του η οποία αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Αν δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης τότε σίγουρα θα αναγράφεται η διάρκεια ζωής του σε μήνες μετά το άνοιγμα.

Η ποσότητα που πρέπει να απλώνεις
Η ιδανική ποσότητα που χρειάζεται να απλώσεις στο πρόσωπό σου για να είσαι προστατευμένη είναι ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ενώ για το σώμα θα πρέπει να είναι ίση με ένα ποτηράκι για σφηνάκι.

Η ένδειξη ευρέως φάσματος: broad spectrum
Η συγκεκριμένη ένδειξη είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αναζητάς στο αντηλιακό που επιλέγεις καθώς είναι αυτή που υποδεικνύει πως υπάρχει προστασία για τις ακτίνες UVA και UVB. Οι UVA ακτίνες ευθύνονται για τη φωτογήρανση, ενώ οι UVB είναι αυτές που προκαλούν εγκαύματα.