Μήπως η επιδερμίδα σου χρειάζεται detox; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Μήπως η επιδερμίδα σου χρειάζεται detox;

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η επιδερμίδα μας συνήθως χρειάζεται αποτοξίνωση καθώς η έκθεση στον ήλιο καθώς και μη επιμελής καθαρισμός της διαφοροποιούν τις ανάγκες της. Γνωρίζεις όμως ποια είναι τα σημάδια που σου δείχνουν πως ήρθε η ώρα για detox;

Το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο
Αν μετά τις διακοπές το δέρμα σου παρουσιάζει αυξημένη ερυθρότητα, φαγούρα ή ξεφλούδισμα τότε έχει έρθει η ώρα για αποτοξίνωση. Ξεκίνησε με τη διατροφή καθώς ό,τι επηρεάζει το σώμα σου επηρεάζει και την επιδερμίδα. Όσο για το skincare ένταξε στη ρουτίνα σου την βιταμίνη B5, το υαλουρονικό οξύ και τη βήτα-γλυκάνη.

Εμφανίζεις ξαφνικά ακμή
Έχεις έρθει αντιμέτωπη με την εμφάνιση της ακμής επιστρέφοντας στη πόλη; Είναι ένα ακόμα σημάδι πως χρειάζεσαι detox. Φρόντισε τη διατροφή σου και μη ξεχνάς τον καθημερινό σχολαστικό διπλό καθαρισμό του προσώπου σου.

Το δέρμα σου έγινε θαμπό και άτονο;
Η απουσία της λάμψης στο δέρμα δείχνει πιθανότατα πως είναι κορεσμένο από τοξίνες. Δοκίμασε να κάνεις μια μάσκα detox μια φορά την εβδομάδα και ένταξε στην skincare routine σου τη νιασιναμίδη, τη βιταμίνη C ή το υαλουρινικό οξύ.