Ξέρεις για ποιο λόγο ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο το πρωί; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Ξέρεις για ποιο λόγο ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο το πρωί;

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Έχει συμβεί σε όλες μας να ξυπνήσουμε το πρωί με το πρόσωπό μας πρησμένο ψάχνοντας τρόπους να μειώσουμε το πρήξιμο. Η skincare routine είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα, ας δούμε όμως για ποιους λόγους μπορεί να ξυπνάμε πρησμένες.

Το αλάτι
Η κατακράτηση υγρών είναι ο πιο συνήθης ένοχος για το πρησμένο πρόσωπο και αυτό που την προκαλεί είναι το αλάτι. Προσπάθησε να μην καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε αλάτι ειδικά πριν κοιμηθείς γιατί την επόμενη μέρα το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις με αίσθημα φουσκώματος και πρησμένο πρόσωπο.

Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο
Η προεμμηνορροïκή κατακράτηση υγρών προκαλεί πρήξιμο μια με δυο μέρες πριν ξεκινήσει η περίοδος. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα το πρήξιμο και ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς από αυτό είναι η περιορισμένη πρόσληψη αλατιού και κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου.

Ο τρόπος που κοιμάσαι
Ο τρόπος που κοιμάσαι παίζει και αυτός το ρόλο του. Δοκίμασε να κοιμηθείς με το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο, έτσι θα καταφέρεις να εμποδίσεις την κατακράτηση υγρών γύρω από τα μάτια. Βέβαια ο 8ωρος ύπνος και το απόλυτο σκοτάδι θα βοηθήσουν αρκετά.