Καθαρισμός προσώπου: Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Καθαρισμός προσώπου: Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας. Μπορεί ως διαδικασία να φαίνεται απλή όμως αρκετές από εμάς κάνουμε λάθη χωρίς να το καταλαβαίνουμε που μας οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα.

Πλένεις το πρόσωπό σου πολύ συχνά ή σπάνια
Είναι πολύ πιθανό αν αντιμετωπίζεις ακμή και αυξημένη λιπαρότητα να μπαίνεις στον πειρασμό να καθαρίζεις το πρόσωπό σου αρκετά συχνά πιστεύοντας έτσι πώς θα το διατηρήσεις καθαρό και θα απαλλαγείς από τη λιπαρότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των εξανθημάτων, του ερεθισμού αλλά και της λιπαρότητας. Φυσικά το ίδιο θα αντιμετωπίσεις αν δεν καθαρίζεις τακτικά το πρόσωπό σου. Η ιδανική συχνότητα είναι 2 φορές την ημέρα δηλαδή μία το πρωί και μία το βράδυ.

Χρησιμοποιείς ζεστό νερό
Όσο ανακουφιστικό και αν είναι το ζεστό νερό στο πρόσωπό μας ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα τόσο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα μας. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να την αφήσει ξηρή και αφυδατωμένη. Καλό θα ήταν να το πλένουμε με χλιαρό νερό.

Δεν εφαρμόζεις toner μετά τον καθαρισμό
Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι πως αμέσως μετά τον καθαρισμό προχωράμε στην εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας παραλείποντας το toner. Ο καθαρισμός με νερό διαταράσσει την ισορροπία του pH της επιδερμίδας έτσι η εφαρμογή του toner είναι απαραίτητη για να το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα.