Γιατί τα χείλη μας χρειάζονται αντηλιακή προστασία; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Γιατί τα χείλη μας χρειάζονται αντηλιακή προστασία;

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μια περιοχή που χρειάζεται αντηλιακή προστασία, είναι τα χείλη μας. Είναι το ίδιο εκτεθειμένα στον ήλιο όπως το υπόλοιπο πρόσωπό μας και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους από την ακτινοβολία του ήλιου.

Φυσικά μπορείς να βρεις εξειδικευμένα προϊόντα για τα χείλη που έχουν αντηλιακή προστασία και μάλιστα σε όποια μορφή σου ταιριάζει. Από lip balm, tinted lip oils, high shine gloss και ενυδατικά lipsticks σίγουρα κάποιο από αυτά είναι ιδανικό για εσένα.

Τα χείλη μας χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία μπορούν εύκολα να υποστούν βλάβες από τον ήλιο. Η υπερμελάγχρωση και ο καρκίνος του δέρματος είναι οι χειρότερες περιπτώσεις βλαβών. Δεδομένου ότι τα χείλη είναι λεπτά και στερούνται μελανίνης (η χρωστική ουσία που λειτουργεί ως αντηλιακή προστασία) έχουν λιγότερη φυσική προστασία από τον ήλιο.

Η έλλειψη αντηλιακής προστασίας επιτρέπει στις ακτίνες UV να διεισδύσουν στα χείλη οδηγώντας σε ξηρότητα, σκασμένα χείλη και ηλιακά εγκαύματα. Όσο περισσότερη είναι η έκθεση στον ήλιο τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των μαύρων κηλίδων και των λεπτών γραμμών πάνω και γύρω από τα χείλη.