Γιατί να προσθέσεις την Aloe vera στην skincare routine σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Γιατί να προσθέσεις την Aloe vera στην skincare routine σου;

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως η Aloe vera έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής ενώ αποτελείται από μέταλλα, αμινοξέα και βιταμίνες ενώ διαθέτει αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Πάμε όμως να δούμε τι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου;

Ηλιακό έγκαυμα
Αν έχεις καεί από τον ήλιο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να καταπραΰνει την ερεθισμένη σου επιδερμίδα από την Aloe vera. Θα σε ανακουφίσει αμέσως από το κάψιμο και θα προσφέρει άμεση ενυδάτωση στην ταλαιπωρημένη σου επιδερμίδα.

Ξηρό δέρμα
Το τζελ της Aloe vera απορροφάται πολύ εύκολα και είναι ιδανικό για τις ξηρές επιδερμίδες. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμη και την ενυδατική σου κρέμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα body lotion ή μια κρέμα προσώπου με aloe vera για να σφραγίσεις την υγρασία στο δέρμα σου.

Επιχείλιος έρπης
Έχει τη δύναμη να εξαφανίσει τον επιχείλιο έρπητα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εφαρμόσεις Aloe vera τοπικά 2 φορές την ημέρα για να τον δεις να εξαφανίζεται.