Γιατί να εντάξεις το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα της ομορφιάς σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Γιατί να εντάξεις το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα της ομορφιάς σου;

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα πιο χρήσιμα έλαια για την καθημερινή σου φροντίδα, αλλά και την υγεία. Έχει επουλωτικές, ενυδατικές, αλλά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για την επιδερμίδα και τον οργανισμό γενικότερα. Ποια είναι τα οφέλη;

Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παράλληλα είναι αντιφλεγμονώδες, καθιστώντας το ιδανική θεραπεία για τη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Κάνοντας απαλό μασάζ με το λάδι γύρω από τα μάτια σου, μπορείς να μειώσεις τα σημάδια πρηξίματος που μπορεί να είναι εμφανή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εξαφανίζει σημάδια και ουλές

Αυτό το μαγικό έλαιο μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ουλών και να αναστρέψει οποιαδήποτε άλλα σημάδια βλάβης του δέρματος (από την ακμή, από τον ήλιο ή τις ραγάδες)

Δυναμώνει και μαλακώνει τα μαλλιά

Δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα σου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά σου. Το έλαιο περιέχει βιοτίνη, η οποία μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ παράλληλα ρυθμίζει τους θύλακες των τριχών σου.

Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής

Όταν κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου με αμυγδαλέλαιο, οι θρεπτικές ιδιότητες του λαδιού βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επίσης, οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες μπορούν να αποτρέψουν το σχηματισμό πιτυρίδας καθώς συμβάλλει στη μείωση της υπερβολικής ανάπτυξής της.