Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η ακμή είναι κάτι που μπορεί να ταλαιπωρεί την επιδερμίδα σου ανά περιόδους και να προσπαθείς με θεραπείες και κρέμες να την αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν αν τις ακολουθήσεις.

Αιθέριο έλαιο τοπικά
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορείς να το εφαρμόσεις τοπικά σε ένα σπυράκι που μόλις έχει εμφανιστεί. Για τα σπυράκια κάτω από το δέρμα ή μικροκύστες εφάρμοσε μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο πικρού πορτοκαλιού. Αν έχεις ακμή που καλύπτει όλο το πρόσωπο ρίξε 3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου στη παλάμη του χεριού σου και ανάμιξέ το με την ενυδατική σου κρέμα έτσι ώστε η καθαριστική του δράση να πάει παντού.

Μάσκα μια φορά την εβδομάδα
Μια μάσκα από πράσινη άργιλο είναι απαραίτητη μια φορά την εβδομάδα. Άφησέ τη να δράσει για 10-15 λεπτά χωρίς να την αφήσεις να στεγνώσει. Αν η μάσκα αρχίσει να στεγνώνει ψέκασε με λίγο καθαρό νερό.

Θυμάρι ή δεντρολίβανο
Χρησιμοποίησε ως toner ανθόνερο θυμαριού ή δεντρολίβανου για να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου αντί για νερό. Πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο ζέστανέ το λίγο στα χέρια σου.