Εσύ χρησιμοποιείς σωστά τον ορό προσώπου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Εσύ χρησιμοποιείς σωστά τον ορό προσώπου;

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Αν θέλεις να φωτίσεις και να θρέψεις την επιδερμίδα σου, τότε θα πρέπει να εντάξεις στην skincare routine σου τον ορό προσώπου. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει ενεργά συστατικά τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από μια κρέμα προσώπου. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις πότε θα εφαρμόσεις το serum, τον τρόπο αλλά και την κατάλληλη ποσότητα που θα χρειαστείς.

Αν αναρωτιέσαι πότε πρέπει να εφαρμόζεις τον ορό στο πρόσωπό σου, οι ειδικοί απαντούν πως δύο φορές τη μέρα (μια το πρωί σε καθαρό πρόσωπο και μια το βράδυ πριν κοιμηθείς) είναι αρκετές. Καλό όμως θα ήταν πριν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε προϊόν να συμβουλεύεσαι πρώτα τις οδηγίες χρήσης.

Όσον αφορά στην ποσότητα του προϊόντος που πρέπει να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις. Δυο σταγόνες είναι αρκετές για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, διότι γενικά θα πρέπει να ξέρεις πως οι οροί έχουν ισχυρά ενεργά συστατικά οπότε πολλές φορές το λίγο είναι αρκετό. Μάλιστα πολλές φορές τα συγκεκριμένα προϊόντα συνοδεύονται και από σταγονόμετρο με το οποίο μπορείς να ελέγχεις τη ποσότητα.

Τώρα, ο τρόπος με τον οποίο θα τις εφαρμόσεις είναι απλός. Το μόνο που χρειάζεται καθώς απλώνεις τον ορό στο πρόσωπό σου είναι να κάνεις απαλές ταμποναριστές κινήσεις  με τις άκρες των δαχτύλων σου ή τις παλάμες. Φρόντισε να μην τρίβεις υπερβολικά το πρόσωπό σου για να απορροφηθεί το προϊόν, άφησε την επιδερμίδα σου «ήσυχη» να κάνει τη δουλειά της.