Εξαφάνισε τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες χωρίς λέιζερ - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Εξαφάνισε τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες χωρίς λέιζερ

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Αρκετές από εμάς τώρα το καλοκαίρι βλέπουμε να δημιουργούνται στο πρόσωπό μας πανάδες και καφέ κηλίδες από τον ήλιο. Μπορεί να συμβαίνει γιατί ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό ή γιατί το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε δε λειτουργεί καλά για εμάς. Κάνοντας όμως μικρές στρατηγικές αλλαγές στη skincare routine μας μπορούμε σιγά σιγά να απαλλαγούμε από αυτά τα ενοχλητικά σημάδια.

Βιταμίνη C
Για να μειώσεις τις καφέ κηλίδες χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση μια anti-dark spot κρέμα ή έναν ορό με βιταμίνη C. Θα σε βοηθήσει με τον αποχρωματισμό τον κηλίδων και θα δεις σιγά σιγά την επιδερμίδα σου πιο ομοιόμορφη.

Νιασιναμίδη
Ακόμα ένα συστατικό που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη βοήθεια με τα σημάδια είναι η νιασιναμίδη. Με τη νιασιναμίδη μπορείς να αποκτήσεις πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα, θα σε βοηθήσει επίσης με τον έλεγχο της παραγωγής του σμήγματος και θα ενισχύσει τον επιδερμικό φραγμό.

Χημική απολέπιση
Κάτι που μπορεί σημαντικά να βοηθήσει είναι η χημική απολέπιση με ένα προϊόν όπως το γαλακτικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ. Ένταξέ το 2 φορές την εβδομάδα στη skincare routine σου και θα δεις την επιδερμίδα σου πιο φωτεινή και λεία.