Είναι το δέρμα σου θαμπό; Κόψε αυτές τις 3 κακές συνήθειες - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Είναι το δέρμα σου θαμπό; Κόψε αυτές τις 3 κακές συνήθειες

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Μπορεί να είσαι πολύ επιμελής με τη skincare ρουτίνα σου, μπορεί ακόμη και να έχεις δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές όμως και πάλι να μην βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί συνεχίζεις να έχεις κάποιες κακές συνήθειες.

Καπνίζεις
Το κάπνισμα αφυδατώνει σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο επιρρεπές στις ρυτίδες. Αυτό συμβαίνει διότι η νικοτίνη στενεύει τις αρτηρίες και έτσι φτάνει λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος.

Δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή
Το Α και το Ω της συνολικής μας υγείας αλλά και της λαμπερής επιδερμίδας είναι ένα σωστό διατροφικό πλάνο. Μια διατροφή που είναι πλούσια σε ζάχαρη ή άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση και να αλλοιώσει την όψη της επιδερμίδας σου.

Εκτίθεσαι στον ήλιο
Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία είναι ένα από τα κοινά αίτια των σημαδιών γήρανσης. Επειδή είναι χειμώνας ή βρίσκεσαι μέσα σε κλειστούς χώρους αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να φοράς καθημερινά το αντηλιακό σου.