Μπορεί τελικά το άγχος να επηρεάσει την επιδερμίδα σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Μπορεί τελικά το άγχος να επηρεάσει την επιδερμίδα σου;

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι τις περιόδους που περνάς έντονο στρες και άγχος το δέρμα σου δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του. Αν πιστεύεις πως η ψυχολογική σου κατάσταση έχει επηρεάσει το δέρμα σου τότε δεν κάνεις λάθος.

Πολύ συχνά οτιδήποτε νιώθουμε ζωγραφίζεται στο πρόσωπό μας όπως οι αύλακες στο μεσόφρυο ή ένα ξέσπασμα ακμής μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως όταν νιώθουμε πιεσμένοι τα επίπεδα κορτιζόλης δηλαδή της ορμόνης του στρες, αυξάνονται και μπορεί να παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη επηρεάζεται το φυσικό κολλαγόνο του δέρματος και η υγρασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γραμμές αφυδάτωσης, έντονη ξηρότητα ή υπερπαραγωγή σμήγματος. Φυσικά όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με μια τέτοια κατάσταση τα skincare προϊόντα μπορούν να μας βοηθήσουν έως ένα βαθμό. Αυτό που πραγματικά μπορεί να μας δώσει τη λύση είναι να αντιμετωπίσουμε το άγχος με διαφορετικό τρόπο και να μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει διαφορετικά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.