Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Τα λάθη που κάνουμε - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Τα λάθη που κάνουμε

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ο επιδερμικός φραγμός είναι αυτός που διατηρεί την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και λαμπερή κάτι το οποίο σημαίνει πως δε θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη λειτουργία του. Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να τον απειλήσει χωρίς να το καταλάβουμε;

Λάθος προϊόν καθαρισμού
Σου έχει τύχει μετά τον καθαρισμό να νιώθεις την επιδερμίδα σου ξηρή και να σε «τραβάει»; Αυτό σημαίνει πως το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις κάποιο προϊόν που είναι σχεδιασμένο για τη φροντίδα του δερματικού φραγμού και περιέχει συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόη βέρα, τα πεπτίδια, το βούτυρο καριτέ και τα βοτανικά έλαια.

Απότομες αλλαγές θερμοκρασίας
Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας δεν είναι αρκετά καλές για το δέρμα μας. Μπορεί για παράδειγμα να βρίσκεσαι σε έναν εξωτερικό χώρο με κρύο και αμέσως να μπεις κάπου όπου η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή. Κάτι τέτοιο θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ όμορφα όμως στην πραγματικότητα το δέρμα σου αποβάλλει μόρια νερού από την επιφάνεια του και αυτά εξατμίζονται στον αέρα, κάτι το οποίο σημαίνει πως η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα ενυδάτωσης που συμβάλλουν στην προστασία του δερματικού φραγμού.