Αυτό είναι το πιο ισχυρό συστατικό κατά της αντιγήρανσης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Αυτό είναι το πιο ισχυρό συστατικό κατά της αντιγήρανσης

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Θέλεις νεανική επιδερμίδα; Τότε η ρεσβερατρόλη είναι για εσένα. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, των φιστικιών, ακόμη και στη μαύρη σοκολάτα. Μπορείς να τη βρεις σε χάπι ή σε υγρή μορφή και γενικά σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως οι οροί, οι ενυδατικές κρέμες αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής. 

Η ρεσβερατρόλη είναι μέρος μιας ομάδας ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες και σύμφωνα με την Ava T. Shamban Αμερικανίδα δερματολόγο: «Αυτές οι πολυφαινόλες δρουν ως βασικά αντιοξειδωτικά, τα οποία χρησιμεύουν στην πρώτη γραμμή ως στρατηγοί που συγκεντρώνουν τα στρατεύματα για να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε κυτταρική γήρανση

Τα οφέλη της

Η ρεσβερατρόλη, αν αποτελεί το βασικό συστατικό της ενυδατικής σου κρέμας, θα σε προστατεύει από τις περιβαλλοντικές «επιθέσεις» καθώς  δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό είναι ο εξής: η ρεσβερατρόλη σχηματίζει σύνθετα μόρια με ορισμένα μεταλλικά ιόντα, τα οποία απενεργοποιούν την ικανότητά τους να σχηματίζουν ελεύθερες ρίζες. Έτσι βελτιώνεται η κυτταρική λειτουργία, αναπαράγοντας κολλαγόνο.

Τέλος μπορεί να ενυδατώσει επαρκώς την επιδερμίδα σου, αποτρέποντας τη ξηρότητα, την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Extra tip: Είναι ασφαλές να τη χρησιμοποιείς καθημερινά, αρκεί να γνωρίζεις πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σου.