3 φυσικά έλαια για απαλό και λαμπερό δέρμα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

3 φυσικά έλαια για απαλό και λαμπερό δέρμα

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η δύναμη της φύσης είναι μεγάλη και μπορεί να μας βοηθήσει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε 3 φυσικά έλαια που έχουν ευεργετική δράση στο δέρμα μας.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έτσι μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Ακόμη συμβάλλει στη διαχείριση του οξειδωτικού στρες που οδηγεί σε φλεγμονή, μια από τις κυριότερες αιτίες διάσπασης του κολλαγόνου και της πρόωρης γήρανσης.

Jojoba oil
Το jojoba oil είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες καθώς δεν μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ βοηθά με τα σημάδια ακμής. Μπορεί να χαρίσει θρέψη, ελαστικότητα, ενυδάτωση και να συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων.

Έλαιο από σπόρους κάρδαμου
Αυτό το έλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά οξέα 3, 6 και 9 τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του φραγμού του δέρματος και την ενυδάτωση. Περιέχει μια ειδική ένωση ενίσχυσης του κολλαγόνου, την ακακετίνη για την οποία έχει διαπιστωθεί πως αναστέλλει ένα ένζυμο στο δέρμα που είναι υπεύθυνο για την κατάρρευση των συνδετικών πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.