2 φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ακμή - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

2 φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ακμή

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλες μας λίγο πολύ έχουμε περάσει περιόδους με δερματικές εξάρσεις αφού η ανεπιθύμητη ακμή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Φυσικά την πιο σωστή καθοδήγηση ως προς την αντιμετώπισή της μπορεί να μας τη δώσει ο δερματολόγος όμως υπάρχουν κάποια φυσικά συστατικά που μπορούμε να εντάξουμε στην περιποίησή μας για να βοηθηθούμε.

Μέλι
Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές, επανορθωτικές και αντιβακτηριδιακές του δράσεις και η εφαρμογή του συνιστάται για την αποκατάσταση σημαδιών που προκαλεί η ακμή. Για να επωφεληθούμε από τα οφέλη του τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα μόνο στα σημεία που χρειάζεται και αφού το αφήσουμε να δράσει για λίγο, έπειτα το ξεπλένουμε καλά.

Aloe vera
Η aloe vera ανήκει στους δραστικούς συμμάχους ομορφιάς αφού έχει καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι γνωστή για την αναπλαστική της δράση και την καταπολέμηση των σημαδιών. Όταν λοιπόν τα σημάδια βρίσκονται στη διαδικασία επούλωσης μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπικά καθαρή aloe vera και να κάνουμε ελαφρύ μασάζ. Αφού την αφήσουμε για λίγα λεπτά, την ξεπλένουμε με χλιαρό ή κρύο νερό.