Η Stradivarius ανοίγει τις πόρτες του νέου εντυπωσιακού flagship store της στην Βαρκελώνη - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

News & Trends

Η Stradivarius ανοίγει τις πόρτες του νέου εντυπωσιακού flagship store της στην Βαρκελώνη

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Η Stradivarius ανοίγει τις πόρτες του νέου flagship store της που βρίσκεται στον αριθμό 3 του εμπορικού δρόμου Paseo de Gracia, δίπλα στην Plaza Cataluña, της Βαρκελώνης. Το κατάστημα διαθέτει μια συνολική επιφάνεια 1936 τμ κατανεμημένα σε δύο ορόφους και μια εμπορική επιφάνεια πάνω από 1005 τμ, η μεγαλύτερη του brand σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόσοψη έχει ενσωματωθεί στην αρχική αισθητική του κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1919 και ήταν έδρα της Banco Central έως το 1999. Το κατάστημα διαθέτει μια διπλή είσοδο στο Paseo de Gracia στην οποία ξεχωρίζουν οθόνες που φαίνονται εξωτερικά. Στο εσωτερικό έχουν διατηρηθεί διαμορφωμένες, ορατές δομές και εγκαταστάσεις, και επίσης έχει συντηρηθεί το αρχικό πρωτότυπο τούβλο, που παρέμεινε σε κάποια τμήματα, ενώ ταυτόχρονα έχει ενσωματωθεί η νέα έννοια του καταστήματος WAVE, που αποδεικνύει τη δέσμευση του brand με την καινοτομία και το σχεδιασμό.

Οι υφές και τα ανάγλυφα σχέδια στους τοίχους με χρώματα του λευκού, του γκρι, της ώχρας και του μπεζ σβήνουν σε ένα πάτωμα με τους ίδιους τόνους. Τα έπιπλα σε στρογγυλά σχήματα και τελειώματα κρέμονται από το ταβάνι για να δημιουργήσουν έναν καθαρό χώρο και με μινιμάλ αισθητική στον οποίο οι κολεξιόν έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η έννοια WAVE εμμένει στη χρήση των φυσικών υλικών.

Ο χώρος του self-checkout έχει συνολικά 14 ταμεία, εκ των οποίων τα 10 είναι για πληρωμή με κάρτα και 4 για πληρωμή με κάρτα και μετρητά. Είναι στο πίσω μέρος του καταστήματος, δίπλα σε μια οθόνη που καταλαμβάνει όλο το χώρο. Στο ισόγειο βρίσκεται το παλιό θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, το οποίο έχει συντηρηθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στις αλλαγές, επιστροφές και παραλαβές δεμάτων και διαθέτει το Self Drop Off, μια μηχανή αυτόματων επιστροφών για δέματα που αγοράζονται online. Επίσης, σε αυτό τον όροφο βρίσκονται τα δοκιμαστήρια και το Fragrance Lab, ένα διαδραστικός χώρος όπου οι πελάτες μπορούν να γνωρίσουν τα αρώματα του brand.

Ο φωτισμός LED, που χρησιμοποιείται σε κάθε έναν από τους χώρους για να παρέχει σταθερό φωτισμό σε όλο το κατάστημα, συμμορφώνεται με τα κριτήρια οικολογικής απόδοσης του Ομίλου Inditex. Το κατάστημα είναι επίσης συνδεδεμένο με την εσωτερική πλατφόρμα Inergy, η οποία παρέχει κεντρική παρακολούθηση για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του κλιματισμού και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Ως μέρος της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δέσμευσης της Stradivarius, η εγκατάσταση θα διαθέτει επίσης κιβώτια για το πρόγραμμα συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων.

Όσον αφορά την καινοτομία και την εξυπηρέτηση πελατών, το κατάστημα διαθέτει ταμεία ταχείας πληρωμής, καθώς και φυσικό χώρο ταμείου. Το σχέδιο του brand να παρέχει την καλύτερη εμπειρία αγορών ολοκληρώνεται με την υπηρεσία Click & Collect και το Integrated Stock Management System (SINT), το οποίο τους επιτρέπει να διαθέτουν ολόκληρο το απόθεμα προς πώληση τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο.