Η Dyson λανσάρει το νέο επαναστατικό ισιωτικό μαλλιών Airstrait - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

News & Trends

Η Dyson λανσάρει το νέο επαναστατικό ισιωτικό μαλλιών Airstrait

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Ένας νέος τρόπος για το ίσιωμα των βρεγμένων μαλλιών χωρίς θερμαινόμενες πλάκες και χωρίς φθορά στην τρίχα, μέσα από τη μελετημένη χρήση ισχυρής ροής αέρα που στεγνώνει και ισιώνει ταυτόχρονα και σε ελάχιστο χρόνο.

Την καινοτόμα συσκευή, που χαρίζει ένα απολύτως φυσικό ίσιο στυλ με λαμπερό τελείωμα, παρουσίασε με ενθουσιασμό ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, James Dyson, στο Παρίσι πριν λίγες μέρες. Μια συσκευή - προϊόν κορυφαίας τεχνογνωσίας με ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που στεγνώνει και ισιώνει ταυτόχρονα, με ένα μόνο πέρασμα μέσα από την πρέσα, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, αλλά και ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Για να αλλάξει το σχήμα των μαλλιών, οι μοριακοί δεσμοί υδρογόνου που υπάρχουν μέσα σε κάθε τρίχα πρέπει να σπάσουν και να επαναρυθμιστούν ώστε να δώσουν μια νέα μορφή. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη θερμότητα είτε με την υγρασία. Η ισχυρή ροή αέρα που εφαρμόζει το Airstrait™ στεγνώνει ενώ ισιώνει και προκαλεί λιγότερο ή καθόλου φριζάρισμα, αξιοποιώντας την ιδιότητα των μαλλιών να ισιώνουν ευκολότερα όταν είναι βρεγμένα, διότι τότε τα μόρια υδρογόνου είναι ρευστά. Με τη χρήση του Airstrait™τα μόρια υδρογόνου επαναφέρονται σε μια σταθερή κατάσταση μόλις στεγνώσει το μαλλί, «κλειδώνοντας» το νέο στυλ.

Όπως κάθε συσκευή Dyson, έτσι και το Airstrait™ ενσωματώνει αποκλειστικές πατέντες και τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά. Πίσω από τέτοιες συσκευές βρίσκεται η επιστήμη και τα αποτελέσματα εντατικής έρευνας και ανάπτυξης στις οποίες η Dyson επενδύει δεκάδες εκατομμύρια βρετανικές λίρες τον χρόνο. 

Στοχευμένη ροή αέρα
Η συσκευή διαθέτει δύο βραχίονες που εσωτερικά φιλοξενούν αεραγωγούς διαμέτρου 1,5 χιλιοστών, από όπου εξέρχεται ο θερμός αέρας υπό γωνία 45° για να ισιώνει εστιασμένα τις τούφες των μαλλιών ενώ στεγνώνουν. Αυτή η ροή αέρα βοηθά στην ευθυγράμμιση των μαλλιών και χαρίζει λείο και λαμπερό τελείωμα.

Πανίσχυρο μοτέρ
Το ισιωτικό τροφοδοτείται από το μικρό, ελαφρύ αλλά και πανίσχυρο μοτέρ Hyperdymium™, που δημιουργεί τη ροή αέρα που απαιτείται για να στεγνώσει και να ισιώσει τα μαλλιά ταυτοχρόνως. Μια φτερωτή 13 ακτινών περιστρέφεται έως και 106.000 φορές το λεπτό, προωθώντας πάνω από 11,9 λίτρα αέρα το δευτερόλεπτο. Αυτό δημιουργεί έως και 3,5 kPa πίεση αέρα, αρκετή για να ισιώσει τα μαλλιά καθώς αυτά στεγνώνουν.

Έξυπνος έλεγχος θερμότητας
Όπως και όλη η οικογένεια περιποίησης μαλλιών Dyson, το νέο ισιωτικό διαθέτει έξυπνο έλεγχο θερμότητας, που μετράει τη θερμοκρασία της ροής αέρα 16 φορές το δευτερόλεπτο για να αποτρέψει τη ζημιά από τη θερμότητα και να προστατεύσει τη φυσική λάμψη των μαλλιών. Αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται στον μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει το θερμαντικό στοιχείο, διασφαλίζοντας ότι η ροή αέρα δεν είναι πιο θερμή από όσο πρέπει.

Δύο εξελιγμένες λειτουργίες
Το ισιωτικό διαθέτει λειτουργίες styling «Wet» («Βρεγμένο») και «Dry» («Στεγνό»), οι οποίες είναι προρυθμισμένες με τον ειδικό συνδυασμό θερμότητας και ροής αέρα για καλύτερα αποτελέσματα. Στη λειτουργία Wet μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα σε 3 ρυθμίσεις θερμότητας των 80°C, 110°C και 140°C. Στη λειτουργία Dry μπορεί να γίνει επιλογή μεταξύ 120°C, 140°C ή μιας ακόμη μεγαλύτερης ενίσχυσης (Boost). Για τον έλεγχο της ροής του αέρα, υπάρχουν δύο ρυθμίσεις ταχύτητας, χαμηλής και υψηλής ροής, καθώς και λειτουργία ψυχρής βολής αλλά και στεγνώματος της ρίζας.