Τα λάθη που μπορεί να κάνεις όταν δημιουργείς τη βάση του μακιγιάζ - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Make Up

Τα λάθη που μπορεί να κάνεις όταν δημιουργείς τη βάση του μακιγιάζ

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η αψεγάδιαστη βάση είναι το βασικό μυστικό στο μακιγιάζ για μια τέλεια εμφάνιση. Αν δυσκολεύεσαι να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα τότε ίσως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα primer από όση χρειάζεται
Η εφαρμογή primer βοηθάει σε μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να μειωθεί η όψη των ανοιχτών πόρων ωστόσο όταν απλώνουμε αρκετή ποσότητα πριν το foundation μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εφαρμόσεις μικρή ποσότητα σαν ένα διάφανο πέπλο.

Το foundation που χρησιμοποιείς δεν είναι ενυδατικό
Αν χρησιμοποιείς ένα foundation που δεν έχει ενυδατικά συστατικά το αποτέλεσμα θα είναι να τονιστεί κάθε λεπτή γραμμή αλλά και η υφή της επιδερμίδας σου. Επένδυσε λοιπόν σε ένα προϊόν που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητας και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα πούδρας
Η μεγάλη ποσότητα πούδρας έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που σου δίνει ένα στεγνό foundation, εγκλωβίζεται δηλαδή στις λεπτές γραμμές και κάνει τους πόρους να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να περιοριστείς μόνο στην περιοχή κάτω από τα μάτια και πάντα εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα.