Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ ματιών - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Make Up

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ ματιών

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας κάθε βράδυ. Υπάρχει όμως ο σωστός τρόπος για να το αφαιρέσουμε και ιδιαίτερα το μακιγιάζ ματιών και αν τον ακολουθήσουμε θα μας βοηθήσει να καθυστερήσουμε τη δημιουργία λεπτών γραμμών στην περιοχή των ματιών.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή κάτι το οποίο σημαίνει πως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προϊόντα καθαρισμού που είναι ειδικά για τις ευαίσθητες περιοχές. Επομένως χρειάζεται να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτρέψουμε τη χαλάρωση και την απώλεια ελαστικότητας.

Ένας βασικός κανόνας είναι να μην τρίβουμε ούτε τις βλεφαρίδες μας αλλά ούτε και το δέρμα. Τα ντεμακιγιάζ 2 φάσεων είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη περιοχή διότι αφαιρούν πολύ πιο εύκολα το έντονο αλλά και αδιάβροχο μακιγιάζ. Επομένως πρέπει να μουσκεύουμε το βαμβάκι με το ειδικό ντεμακιγιάζ και να το αφήνουμε πάνω στο μάτι έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν το χρόνο να διαλύσουν το μακιγιάζ χωρίς να χρειαστεί να το τρίψουμε. Αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε balm και έλαια ντεμακιγιάζ τα οποία πρώτα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε με ένα προϊόν καθαρισμού ή με νερό.