Η φυσική ομορφιά πάντα ξεχωρίζει - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Make Up

Η φυσική ομορφιά πάντα ξεχωρίζει

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα στάνταρ ομορφιάς τα οποία έχουν επικρατήσει είναι μη ρεαλιστικά, οδηγώντας πολλές γυναίκες σε επεμβατικές λύσεις με αποτέλεσμα να χάνεται η μοναδικότητα. Όλοι έχουμε παρατηρήσει να πέφτουν σε αυτή την παγίδα celebrities αλλά και απλές γυναίκες που τελικά καταλήγουν να μοιάζουν μεταξύ τους.

Σίγουρα όλες μας έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά όμως στην πραγματικότητα είναι αυτά που μας κάνουν μοναδικές. Πιστεύουμε πως ίσως μια πιο μικρή μύτη ή λίγο μεγαλύτερα χείλη θα μας κάνουν να δείχνουμε ομορφότερες. Όμως αν παρατηρήσουμε το χώρο της μόδας που τον τελευταίο καιρό έχει αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα, θα καταλάβουμε πώς αυτό είναι το στοιχείο που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε.

Γι’ αυτό το άρθρο αφορμή στάθηκε η φωτογραφία που ανέβασε η Selena Gomez πρόσφατα στον Instagram λογαριασμό της και τα πολλά θετικά σχόλια που διαβάσαμε από κάτω. Σε αυτή τη φωτογραφία δεν έχει ίχνος μακιγιάζ αφήνοντας να φανούν πεντακάθαρα οι φακίδες της και οποιαδήποτε ατέλεια μπορεί να έχει ένα πρόσωπο χωρίς το επεμβατικό χέρι του μακιγιάζ ή κάποιας άλλης πιο δραστικής λύσης. Βλέποντας ολοένα και περισσότερες celebrities να αγκαλιάζουν τη φυσική τους ομορφιά αλλά και τη μοναδικότητά τους παίρνουμε όλες δύναμη και απελευθερωνόμαστε από το βάρος της τελειότητας η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να αγκαλιάσεις εκείνη τη μικρή ελιά που έχεις στο πρόσωπο και για χρόνια την κρύβεις ή το σχήμα της μύτης σου που προσπαθείς να «διορθώσεις» κάνοντας έντονο contouring. Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα σου και αποτυπώνεται στο πρόσωπο σου. Αυτό είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρούν όλοι όταν σε βλέπουν χωρίς να είναι ευδιάκριτο. Άλλωστε είμαστε όλοι υπέροχα ατελείς και ο καθένας μας τέλεια ξεχωριστός.