Τα χτενίσματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις υγιή μαλλιά - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Hair & Nails

Τα χτενίσματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις υγιή μαλλιά

Σάββατο, 13 Μαΐου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συντελέσουν στην καταστροφή της υγείας των μαλλιών μας. Σίγουρα θα γνωρίζεις πώς η υγρασία, ο κρύος αέρας, ο ήλιος και τα θερμαντικά styling tools μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό στην τρίχα. Υπάρχουν όμως κάποια χτενίσματα που συνηθίζουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας και μοιάζουν να είναι αθώα ενώ στην πραγματικότητα συμβάλλουν στο σπάσιμο της τρίχας.

Τα πολύ σφιχτά ponytails
Όταν δεν έχεις πολύ χρόνο να φτιάξεις όμορφα τα μαλλιά σου καταφεύγεις στη λύση της τέλειας αλογοουράς. Για να τη δημιουργήσεις σφίγγεις αρκετά τα μαλλιά σου στο ίδιο σημείο του κεφαλιού αρκετές φορές την εβδομάδα με πολύ λεπτά λαστιχάκια. Κάτι τέτοιο φυσικά οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας με αποτέλεσμα να χρειάζεται καιρό να επανορθωθεί.

Wet updos
Ίσως κάποιες φορές για να δημιουργήσεις ένα wet updo να τραβάς τα μαλλιά σου για να τα πιάσεις ψηλά ενώ είναι βρεγμένα. Η βρεγμένη όμως τρίχα είναι πολύ επιρρεπής στο σπάσιμο καθώς τα μαλλιά είναι αρκετά ευαίσθητα σε αυτή την κατάσταση. Το προτιμότερο είναι να δημιουργήσεις αυτό το χτένισμα με στεγνά μαλλιά και να χρησιμοποιήσεις έναν αφρό για να μιμηθεί την wet υφή.

Σφιχτές πλεξούδες
Για τις σφιχτές κοτσίδες ισχύει ότι ακριβώς διάβασες και για τα σφιχτά ponytails. Προσπάθησε να μην τα δημιουργείς σε καθημερινή βάση και προτίμησε τις πιο χαλαρές εκδοχές μιας πλεξούδας.