Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Hair & Nails

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η περιποίηση των μαλλιών εξαρτάται από τον τύπο τους και κάτι τέτοιο σημαίνει πως η συχνότητα με την οποία τα λούζουμε διαφέρει. Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις κάθε πότε είναι καλό να λούζεις τα μαλλιά σου για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες όπως η τριχόπτωση, η πιτυρίδα και οι φραγμένοι πόροι δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω.

Κανονικά μαλλιά
Τα κανονικά μαλλιά είναι αυτά που δεν παρουσιάζουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα, σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται να τα λούζεις κάθε 2-3 μέρες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.

Λιπαρά μαλλιά
Το κατάλληλο σαμπουάν είναι ένα ήπιο καθαριστικό που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό χωρίς όμως να αφαιρέσει αυτά που είναι απαραίτητα για τη τρίχα. Μπορείς να λούζεσαι μέρα παρά μέρα με ένα σαμπουάν με ευκάλυπτο.

Μαλλιά με πιτυρίδα
Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με πιτυρίδα είναι καλό να λούζεσαι περίπου 3 φορές την εβδομάδα με ένα ειδικό αντιπιτυριδικό σαμπουάν. Τα συγκεκριμένα σαμπουάν περιέχουν ψευδάργυρο που βοηθά να καταπολεμήσεις τη μόλυνση που προκαλεί ο ζυμομύκητας ο οποίος ευθύνεται για την πιτυρίδα.