Πώς θα αφαιρέσεις μόνη σου το gel manicure; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Πώς θα αφαιρέσεις μόνη σου το gel manicure;

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Η αλήθεια είναι ότι ένα χαλασμένο nail look είναι αντιαισθητικό. Αν λοιπόν δεν προλαβαίνεις να πας στο nail salon για ανανέωση μανικιούρ, μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να το αφαιρέσεις.

How to

Αρχικά με μια λίμα ξύσε πολύ απαλά το χρώμα στην επιφάνεια του νυχιού σε όλα τα δάχτυλα.

Υστέρα τοποθέτησε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν σε κάθε νύχι και στη συνέχεια, τύλιξε την άκρη του δακτύλου σου με αλουμινόχαρτο. Ακόμη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πλαστική μεμβράνη για να τα τυλίξεις, ώστε να διασφαλίσεις ότι η ακετόνη που περιέχει το ασετόν δεν  θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα. Επανάλαβε τη διαδικασία και στα 10 νύχια. Στη συνέχεια, άφησέ τα να μουλιάσουν για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Θα καταλάβεις ότι το ασετόν έχει αφαιρέσει πλήρως το τζελ, όταν το βερνίκι φαίνεται λίγο ανασηκωμένο από το νύχι. 

Εάν δεν έχεις  ασετόν, μην ανησυχείς. Επανάλαβε το αρχικό λιμάρισμα και στη συνέχεια αντί να μουλιάσεις τα νύχια σου σε βαμβάκι με ασετόν, τοποθέτησέ τα χέρια σου σε ένα μπολ που θα περιέχει ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 20 έως 30 λεπτά. 

Εάν το βερνίκι δεν αφαιρείται εύκολα, πάρε ένα καινούργιο βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν και τοποθέτησέ το στο νύχι σου για λίγα λεπτά ακόμα. Τώρα με μια προσεκτική κίνηση περιστροφής και συμπίεσης βγάλε το αλουμινόχαρτο. Για τυχόν επιπλέον βερνίκι που έχει μείνει στα νύχια σου, ξύστε απαλά το τζελ προς την κορυφή του δακτύλου σου με ένα nail pusher.

Τέλος, αφού αφαιρέσεις και το παραμικρό υπόλειμμα, πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου με σαπούνι για να διώξεις την ακετόνη (αν τελικά τη χρησιμοποίησες), που κάνει τα νύχια σου ευαίσθητα και ξηρά και εφάρμοσε ένα λάδι ενυδάτωσης.