Οι παράγοντες που κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Hair & Nails

Οι παράγοντες που κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά

Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αρκετές από εμάς. Οι αιτίες ποικίλουν και οι τρόποι για να το αντιμετωπίσουμε είναι διαφορετικοί αναλόγως την περίπτωση. Το πρώτο βήμα για να βρούμε τη λύση είναι να εντοπίσουμε την αιτία.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες
Το κολύμπι στην πισίνα ή σε αλμυρό νερό, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το ξηρό κλίμα συμβάλλουν αρκετά στο να παρουσιαστεί ξηρότητα στα μαλλιά. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με σωστή ενυδάτωση δηλαδή χρησιμοποιώντας μάσκα μαλλιών, conditioner, εντατικές θεραπείες ενυδάτωσης αλλά και με τη χρήση καπέλων στον ήλιο, σκουφιών στη πισίνα και φίλτρο νερού στη κεφαλή του ντους.

Συχνό λούσιμο
Το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα έλαια από τη τρίχα που είναι απαραίτητα για την υγεία της. Προτίμησε να λούζεσαι 2-3 φορές την εβδομάδα.

Εργαλεία styling
Η συχνή χρήση εργαλείων styling όπως το πιστολάκι μαλλιών, οι πρέσες αλλά και τα ψαλίδια μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα και να κάνουν τα μαλλιά επιρρεπή στο σπάσιμο. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην τα χρησιμοποιείς συχνά και όταν το κάνεις να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.