Ο τρόπος για να εξαφανίσεις το φριζάρισμα από τα μαλλιά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Hair & Nails

Εύκολα tips για να εξαφανίσεις το φριζάρισμα από τα μαλλιά σου

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
από την Γιώτα Καλλιπολίτου

Μπορεί να μην υπάρχει μαγική συνταγή για να αποκτήσεις λεία μαλλιά με μία κίνηση, ειδικά τον χειμώνα που η υγρασία είναι αυξημένη, υπάρχουν όμως εύκολα τιπς που αν τα ακολουθήσεις θα περιορίσεις το φριζάρισμα για πάντα.

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα -σαμπουάν, κοντίσιονερ, leave-in, κρέμα προστασίας από τη θερμότητα, λάδι, serum- για τον δικό σου τύπο μαλλιών. Επειδή ένα προϊόν “λειτουργεί” εξαιρετικά για τα μαλλιά της φίλης σου δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τα δικά σου.

Δώσε σημασία όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στο σωστό timing που τα χρησιμοποιείς, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά. Φρόντισε να απλώνεις το leave-in, το σέρουμ ή το λάδι αμέσως μετά το λούσιμο γιατί όταν τα μαλλιά είναι στεγνά ή νωπά, τα προϊόντα δεν εισχωρούν βαθιά στην τρίχα και το φριζάρισμα παραμένει.

Μετά το λούσιμο φρόντισε να σκουπίζεις τα μαλλιά σου με μία πετσέτα με μικροΐνες χωρίς να τα τρίβεις. Έτσι θα  στεγνώσουν χωρίς να φριζάρουν.

Προτίμησε να κοιμάσαι σε μία σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Τα συγκεκριμένα υφάσματα είναι ευεργετικά τόσο για τα μαλλιά όσο και για την επιδερμίδα αφού δεν απορροφούν τόσο την υγρασία και άρα δεν επιβαρύνουν την ξηρότητα.

Μία εξπρές λύση για να εξαφανίσεις το φριζάρισμα είναι να ψεκάσεις τη χτένα σου με hairspray ή λακ και να χτενίσεις τα μαλλιά σου.

Απόφυγε τη συχνή χρήση των προϊόντων styling αφού οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την τρίχα. Όταν τα χρησιμοποιείς δε, μην παραλείπεις ποτέ να απλώνεις πάντα σε όλο το μήκος των μαλλιών ένα προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα.

Κόψε την κακή συνήθεια να αγγίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου γιατί έτσι ενισχύεις το φριζάρισμα.