Λάθη που μπορεί να κάνεις και προκαλούν αραίωση στα μαλλιά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Hair & Nails

Λάθη που μπορεί να κάνεις και προκαλούν αραίωση στα μαλλιά σου

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Έχεις παρατηρήσει πώς αραιώνουν τα μαλλιά σου στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού; Τότε πρέπει να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο διότι μπορεί να κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη.

Συχνές βαφές
Κάτι το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καλή υγεία των μαλλιών είναι η συχνή και χρόνια χρήση χημικών που περιέχονται στις βαφές μαλλιών. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις αποχρώσεις που δε χρειάζονται μεγάλη συντήρηση και συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Πιάνεις συχνά τα μαλλιά σου ψηλά
Ένα sleek, ψηλό ponytail είναι ένα εύκολο και κομψό χτένισμα όταν όμως γίνεται σε καθημερινή βάση δημιουργεί ένταση στις ρίζες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και σιγά σιγά οδηγεί στην αραίωση μαλλιών του μπροστινού μέρους του κεφαλιού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς το αγαπημένο σου hair look απλά θα πρέπει να μην το επιλέγεις σε καθημερινή βάση και να προτιμάς ένα πιο χαλαρό πιάσιμο στα μαλλιά σου.

Ελλιπής φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής
Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι κάτι αρκετά σημαντικό για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου πλούσια και μακριά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να λούζεσαι σωστά έτσι ώστε να απομακρύνονται οι ρύποι και τα υπολείμματα προϊόντων από το τριχωτό όπως επίσης να φροντίζεις την συγκεκριμένη περιοχή με θεραπείες για θρέψη και ενυδάτωση.