Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα καινούριο σακάκι - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Dress me

Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα καινούριο σακάκι

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Το σακάκι ανήκει στα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, έχει διαχρονική αλλά και στιλιστική αξία. Οι εκδοχές που υπάρχουν είναι αρκετές και μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στο δικό μας στυλ. Είτε είναι όμως oversized, cropped ή double breasted, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να είναι έχει την τέλεια εφαρμογή.

Ώμοι
Η γραμμή που υπάρχει στους ώμους του σακακιού πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς στο αντίστοιχο σημείο. Δηλαδή αν η γραμμή είναι πιο πάνω από τους ώμους μας τότε το σακάκι είναι μικρό για εμάς, ενώ αν η γραμμή φτάνει στο μπράτσο τότε είναι μεγάλο.

Μανίκια
Ένα άλλο σημείο από το οποίο φαίνεται πως το σακάκι είναι το σωστό μέγεθος για εμάς, είναι τα μανίκια. Το σωστό είναι να καλύπτουν τα χέρια ως τον καρπό και να έχουμε ελευθερία κινήσεων. Αν τα μανίκια υπερκαλύπτουν τον καρπό τότε το νούμερο είναι μεγάλο.

Σώμα
Το blazer θα πρέπει να κλείνει με ευκολία. Αν όταν το κουμπώνουμε αισθανόμαστε στρυμωγμένες ή φαίνεται πως το ύφασμά του τεντώνεται πάνω μας τότε θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μεγαλύτερο νούμερο που να δείχνει πιο κολακευτικό στο σωματότυπό μας.