Τι είναι το Gua Sha και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνη στο σπίτι

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Τι είναι το Gua Sha και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνη στο σπίτι

Το Gua Sha πηγαίνει σε άλλο level το μασάζ προσώπου. Πρόκειται για ένα μασάζ προσώπου, το οποίο, εκτός από το να σε κάνει να αποβάλεις όλη την ένταση και να νιώσεις χαλάρωση, σου χαρίζει και καθαρότερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και υπόσχεται μια πιο νεανική εμφάνιση. 

Ποια από εμάς θα έλεγε όχι σε μια τεχνική, που μπορούμε να την κάνουμε στο σπίτι μόνες μας και μας χαρίζει τόσο άμεσα και ορατά αποτελέσματα με έναν τόσο φυσικό τρόπο; Σίγουρα καμία! 

Πραγματοποιείται με ένα επίπεδο νεφρίτη ή ροζ χαλαζία με ανοδικές κινήσεις για να χαλαρώσει τους τραβηγμένους από την ένταση μύες και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών.  

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη λεμφική αποστράγγιση στο πρόσωπό μας, επειδή δε μετακινούμε τους μυς του προσώπου τόσο πολύ όσο τους μυς του σώματος. Οι κινήσεις, λοιπόν, του Gua Sha βοηθούν την κίνηση της λέμφου και οδηγούν σε μια πιο φρέσκια και καθαρή εμφάνιση.

Ποια τα αποτελέσματα;
Λιγότερο πρησμένα μάτια και πιο έντονα ζυγωματικά είναι δύο από τα πιο άμεσα αποτελέσματα του Gua Sha, αλλά το να το κάνεις 2-3 φορές τη βδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της ακμής, της ξηρότητάς της επιδερμίδας και των ρυτίδων. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Παρακάτω μπορείς να δεις ένα βίντεο και να μάθεις τις σωστές τεχνικές Gua Sha.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula